CV

MARKUS EINARI MAULAVIRTA

(os. Virtanen) synt. 29.5.1956, Järvenpää

Naimisissa vuodesta 1983, kaksi lasta, syntyneet v. 1984 ja 1987

Kielitaito: heikko englanti

Harrastukset: maastopyöräily, talviuinti, shakki, luontoilu, metsästys

Kollegiaalinen toiminta

  • Etelä-Suomen keittiömestariyhdistyksen
    • hallituksen jäsen v. 91-93
    • sihteeri v. 93-96
    • hallituksen jäsen v. 98-01
  • Suomen keittiömestariyhdistyksen hallituksen varajäsen v. 98-
  • Hotelli-ja ravintolamuseon kannatusyhdistyksen hallituksen jäsen 1998-2004
  • Kalaa ja äyriäisiä -kirja 1989
  • Mestari Markuksen ruokamatka-kirja 2004, (vuoden kulttuuriteko- palkinto)
  • mukana erilaisissa kotimaisissa julkaisuissa
  • Suomen gastronomisen seuran tunnustuspalkinto 2005
  • Ruokatoimittajien tunnuspalkinto, Ohranjyvä 2006
  • Eat&Joy, ruokapresentaatiot ja esiintymiset – ja tarjoilut ulkomailla.
    (v. 2006 Helsinki esittäytyy Pariisissa, v. 2007 Designhotel-kongressi, juhlaillallisen toteutus, v. 2009 Helsinki Washingtonissa, Suomen suurlähetystössä kaksi eri tilaisuutta, v. 2011 Helsinki, kulttuuripääkaupunki-iltatilaisuuden järjestäminen Milanossa. Kaikkiin tilaisuuksiin raaka-aineet suomesta.)

Julkinen esintyminen

  • Enkelten keittiö 1988-1989
  • Kokkisota 2001-2004
  • lukuisia lyhyitä tv ja radio-ohjelmia ynnä julkisia messuesiintymisiä

Ravintola-alan koulutus

  • v. 74 kokin peruskurssi 1 vuosi
  • v. 76-78 Hotelli- ja ravintolakoulu Perho, kokki-kylmäkön tutkinto
  • v. 84 Hotelli- ja ravintolaopisto Haaga, keittiön työnjohdollinen kurssi 4 vk
  • v. 85 Hotelli- ja ravintolaopisto Haaga, keittiömestarikurssi 8 kk
  • v. 88-89 Haaga Instituutti, keskijohdon täydennyskoulutus 15 kk
  • v. 96 Cross Kitchen ja Maailman keittiöt 10 pv The Culinary Institute of America N.Y.
  • v. 97 Haaga Instituutti, kouluttajakoulutuskurssi yhteensä 4 vk
  • v. 02-03 Viinimestaritutkinto, Turun Ammatti-Instituutti

Työkokemus

  • v. 75-78 keittiöharjoittelija hotelli Hesperia
  • v. 79 nuorempi kokki hotelli Hesperia
  • v. 80 kokki hotelli President
  • v. 81 kokki hotelli Kalastajatorppa
  • v. 81-83 kokki Palace Hotel
  • v. 83-84 nuorempi leipuri hotel Intercontinental
  • v. 85 patisserie ja kokki Palace Hotel
  • v. 85-86 kokki Valtioneuvoston Juhlahuoneisto (vain banquet)
  • v. 86-89 keittiömestari ravintola George, *Michelin
  • v. 89-93 keittiöpäällikkö hotelli Lord, *Michelin
  • v. 94-01 keittiöpäällikkö Palace Hotel, Ravintola Palace
  • v. 02-05 keittiöpäällikkö/ pääkouluttaja Ravintola Nokka /Royal Academy
  • v. 05-07 Keittiöpäällikkö Klaus K hotellissa
  • v. 95 Ravintola Giraffa, Veneto, Italia 10 vrk
  • v. 95 Kokkien maailmanliiton kongressi, Stavanger, Norja, Suomi-illan kylän vanhin
  • v. 97 Ravintola Chapon Fin, Perpignan, Ranska 14 vrk, *Michelin
  • v. 98 Ravintola Bqlgen&Moi, Oslo Norja 25 vrk
  • v. 88-05 luennointia suomalaisesta ruoasta ja alueiden identiteetistä
  • v. 88-05 opettajana erilaisilla teemakurseilla

Kommentit on suljettu.