MARKUS EINARI MAULAVIRTA
(os. Virtanen) synt. 29.5.1956, Järvenpää
Naimisissa vuodesta 1983, kaksi lasta, syntyneet v. 1984 ja 1987
Kielitaito: heikko englanti
Harrastukset: maastopyöräily, talviuinti, shakki, luontoilu, metsästys
Kollegiaalinen toiminta
- Etelä-Suomen keittiömestariyhdistyksen
- hallituksen jäsen v. 91-93
- sihteeri v. 93-96
- hallituksen jäsen v. 98-01
- Suomen keittiömestariyhdistyksen hallituksen varajäsen v. 98-
- Hotelli-ja ravintolamuseon kannatusyhdistyksen hallituksen jäsen 1998-2004
- Kalaa ja äyriäisiä -kirja 1989
- Mestari Markuksen ruokamatka-kirja 2004, (vuoden kulttuuriteko- palkinto)
- mukana erilaisissa kotimaisissa julkaisuissa
- Suomen gastronomisen seuran tunnustuspalkinto 2005
- Ruokatoimittajien tunnuspalkinto, Ohranjyvä 2006
- Eat&Joy, ruokapresentaatiot ja esiintymiset – ja tarjoilut ulkomailla.
(v. 2006 Helsinki esittäytyy Pariisissa, v. 2007 Designhotel-kongressi, juhlaillallisen toteutus, v. 2009 Helsinki Washingtonissa, Suomen suurlähetystössä kaksi eri tilaisuutta, v. 2011 Helsinki, kulttuuripääkaupunki-iltatilaisuuden järjestäminen Milanossa. Kaikkiin tilaisuuksiin raaka-aineet suomesta.)
Julkinen esintyminen
- Enkelten keittiö 1988-1989
- Kokkisota 2001-2004
- lukuisia lyhyitä tv ja radio-ohjelmia ynnä julkisia messuesiintymisiä
Ravintola-alan koulutus
- v. 74 kokin peruskurssi 1 vuosi
- v. 76-78 Hotelli- ja ravintolakoulu Perho, kokki-kylmäkön tutkinto
- v. 84 Hotelli- ja ravintolaopisto Haaga, keittiön työnjohdollinen kurssi 4 vk
- v. 85 Hotelli- ja ravintolaopisto Haaga, keittiömestarikurssi 8 kk
- v. 88-89 Haaga Instituutti, keskijohdon täydennyskoulutus 15 kk
- v. 96 Cross Kitchen ja Maailman keittiöt 10 pv The Culinary Institute of America N.Y.
- v. 97 Haaga Instituutti, kouluttajakoulutuskurssi yhteensä 4 vk
- v. 02-03 Viinimestaritutkinto, Turun Ammatti-Instituutti
Työkokemus
- v. 75-78 keittiöharjoittelija hotelli Hesperia
- v. 79 nuorempi kokki hotelli Hesperia
- v. 80 kokki hotelli President
- v. 81 kokki hotelli Kalastajatorppa
- v. 81-83 kokki Palace Hotel
- v. 83-84 nuorempi leipuri hotel Intercontinental
- v. 85 patisserie ja kokki Palace Hotel
- v. 85-86 kokki Valtioneuvoston Juhlahuoneisto (vain banquet)
- v. 86-89 keittiömestari ravintola George, *Michelin
- v. 89-93 keittiöpäällikkö hotelli Lord, *Michelin
- v. 94-01 keittiöpäällikkö Palace Hotel, Ravintola Palace
- v. 02-05 keittiöpäällikkö/ pääkouluttaja Ravintola Nokka /Royal Academy
- v. 05-07 Keittiöpäällikkö Klaus K hotellissa
- v. 95 Ravintola Giraffa, Veneto, Italia 10 vrk
- v. 95 Kokkien maailmanliiton kongressi, Stavanger, Norja, Suomi-illan kylän vanhin
- v. 97 Ravintola Chapon Fin, Perpignan, Ranska 14 vrk, *Michelin
- v. 98 Ravintola Bqlgen&Moi, Oslo Norja 25 vrk
- v. 88-05 luennointia suomalaisesta ruoasta ja alueiden identiteetistä
- v. 88-05 opettajana erilaisilla teemakurseilla